Hun arbeider som kirkeverge eller daglig leder i Ås kirkelige fellesråd.
- Hva gjør en daglig leder/kirkeverge?
- Kirkevergen har overordnet ansvar for fellesrådets økonomi, personalet, forvaltning av bygg og anlegg, som kirker og kirkegårder, drift av kontorer og planarbeid. Med et bredt ansvarsfelt kan en trygt si at ingen dag er lik den andre på jobb! Kort sagt kan en si at kirkevergen er «kirkens rådmann».
- Kirkeloven bestemmer at det skal være én kirkeverge i hver kommune. I og med at det er stor forskjell på kommunene i Norge er det også forskjell på kirkevergestillingene. Men hovedansvarsområdet ligger fast uansett kommunestørrelse.
- Hva slags egenskaper bør en kirkeverge ha?
- Kirkevergen er en av lederne i lokalkirken. Det er derfor viktig å ha lederegenskaper. Jeg tror også det er viktig å være glad i å møte folk, og å kunne behandle de på en god måte – det være seg ansatte eller publikum som henvender seg til oss. Så trenger vi å være løsningsorientert, mestre det å ha flere baller i lufta på en gang – og ha klokskap til å delegere de riktige oppgavene til de rette personene.
- Hva setter du mest pris på ved jobben?
- Variasjon i arbeidshverdagen. En dag kan være fylt med alt fra medarbeidersamtale via økonomioppfølging til befaring på kirke eller kirkegård. Så er det flott å være med på å legge til rette for en god utvikling av kirka på lokalplanet. Via planarbeid, samarbeid med eksterne aktører og stabsutvikling lokalt. Møte med mennesker – ansatte og publikum – gir meg også mange gode opplevelser.
- Hvordan ble du daglig leder/kirkeverge i Ås?
- Det er ingen profesjonsutdanning for å bli kirkeverge. Jeg har tatt min utdanning på Diakonhjemmet høgskole: Kirkelig administrasjon og ledelse og master i verdibasert ledelse. For øvrig har kirkeverger svært ulik yrkesbakgrunn og utdanning, for eksempel er noen utdannet lærer, byggingeniør, teolog og jurist.